Bases del 17è concurs de Fotografia Matemàtica de l’’ABEAM (Curs 2015-2016) pdf

 • La inscripció serà gratuïta pels centres que siguin socis de l’’ABEAM (o que sigui soci el professor/a responsable). Els centres que no siguin socis hauran d’’abonar 20€ al compte de l’’ABEAM:

  La Caixa 2100 0852 09 0200437964

  fent constar, amb claredat, al full d’’ingrés de la Caixa, el nom del Centre participant (per fer-se soci consulteu la pàgina de l’ABEAM).
  La inscripció s’’haurà de formalitzar abans del dia 21 de febrer del 2016 omplint el formulari que podreu trobar en aquesta mateixa pàgina web:  fotografiamatematica.cat.

 • En aquest concurs hi poden participar alumnes, professors i PAS. Els participants cedeixen els drets de publicació de les fotografies a l’’ABEAM.

 • Hi haurà cinc nivells:

  Nivell primària: 5è i 6è de primària
  Nivell ESO12: 1r i 2n d’ESO
  Nivell ESO34: 3r i 4t d’ESO
  Nivell ESPO : batxillerat, cicles formatius i escoles d’’adults
  Nivell PROF: professorat i PAS

 • Les fotografies han de ser fetes pels participants.

 • No es poden fer fotomuntatges, cal que les fotos siguin originals.

 • Cada foto haurà de dur un títol que faci referència, d’alguna manera, al contingut matemàtic de l’obra, amb gràcia i originalitat.
 • Hi haurà les fases següents:

  1a. fase: En tots els centres educatius que participin en el concurs de fotografia matemàtica es convocarà un concurs intern en alguna data en què el centre faci una jornada cultural (per exemple la data en què es convoquen concursos literaris o similars). Cada centre, internament, donarà els premis que cregui convenient a les millors fotografies.

  2na. fase: Cada centre seleccionarà la millor fotografia de cada nivell, i les enviarà a l’’adreça electrònica: fotomatiques@gmail.com.
  L’arxiu amb la fotografia tindrà format JPG i el nom constarà de: el nivell, barra baixa i el títol de la fotografia (exemple: ESO12_Paràboles a la figuera). També s’haurà d’enviar un fitxer de text amb el mateix títol que l’arxiu de la fotografia on hi constarà el nom de l’autor, el títol de la fotografia, el centre i el nivell.

  La data límit de recepció de fotografies serà el 29 d’abril del 2016 a les 24h.

  3ra. fase: Durant el mes de maig un jurat de l’ABEAM determinarà les millors fotografies.

 • El no compliment de les indicacions especificades a les bases comportarà la desqualificació.

 • El veredicte del jurat es publicarà el dia 24 de maig al web fotografiamatematica.cat.

 • Premis:

  Amb les fotos finalistes d’aquesta edició es farà un calendari matemàtic de l’any 2017. Tots els centres participants seran obsequiats amb un d’aquests calendaris i un diploma de participació.
  Tots els finalistes i guanyadors seran obsequiats amb un lot de llibres de l’editorial Barcanova. A més, els guanyadors de cada nivell tindran un premi addicional:
  Primer premi: valorat en 100 €
  Segon premi: valorat en 50 €
  Tercer premi: valorat en 30 €
  Premi del públic: d’entre totes les fotografies premiades pel jurat, el públic assistent al lliurament de premis també donarà el seu veredicte. Aquest premi també tindrà un obsequi.

 • Tot el material generat pel concurs de fotografia es podrà trobar a la web de fotografia matemàtica: fotografiamatematica.cat.  La utilització didàctica, no comercial, d’aquest material és lliure sempre que s’indiqui el títol i l’autor
 • L’acte de lliurament de premis serà el dimarts 31 de maig del 2016 al CosmoCaixa de Barcelona. L’acte serà públic i es mostraran les fotografies premiades.

Consultes
Per a qualsevol consulta envieu un correu electrònic a fotomatiques@gmail.com o consulteu la web fotografiamatematica.cat.