Bases 15è concurs

Bases del 15è concurs de Fotografia Matemàtica de l’ABEAM  (Curs 2013 – 2014)  PDF

 • La inscripció serà gratuïta pels centres que siguin socis de l’ABEAM (o que en sigui soci el professor/a responsable). Els centres que no siguin socis hauran d’abonar 20 euros al compte de l’ABEAM:

  La Caixa 2100-0852-09-0200437964,

  fent constar XV concurs de fotografia matemàtica <nom del centre>. (per fer-se soci, consulteu-ho a http://www.abeam.feemcat.org). La inscripció s’haurà de formalitzar abans del 23 de febrer de 2014, omplint el formulari corresponent que podreu trobar a la pàgina: formulari inscripció 2013-2014

 • Hi poden participar alumnat, professorat i PAS. Els participants cedeixen els drets de publicació de les fotos a l’ABEAM.

 • Hi haurà cinc nivells:

  Nivell primària (5è i 6è de primària),
  Nivell ESO12  (1r i 2n d’ESO),
  Nivell ESO34 (3r i 4t d’ESO),
  Nivell ESPO (batxillerat, cicles formatius i escoles d’adults) i
  Nivell professorat (professorat, alumnes del Màster de formació del professorat i PAS).

 • Les fotografies han d’estar fetes pels participants, no es poden fer fotomuntatges i cal que les fotos siguin els originals.

 • Cada foto haurà de dur un títol que faci referència, d’alguna manera, al contingut matemàtic de l’obra, amb gràcia i originalitat.

 • Hi haurà les fases següents:

  1a. fase: A tots els centres educatius que participin en el concurs de fotografia matemàtica es convocarà un concurs intern en alguna data en què el centre faci una jornada cultural (per exemple la data en què es convoquen concursos literaris o similars). Cada centre, internament, donarà els premis que cregui convenient a les millors fotografies de cada categoria.

  2a. fase: Cada centre seleccionarà la millor fotografia de cada nivell, i les enviarà a l’adreça electrònica:

  concursfotografiaabeam@gmail.com.

  L’arxiu amb la fotografia tindrà format JPG i el nom constarà de: el nivell, barra baixa i el títol de la fotografia (exemple: ESO12_Paràboles a la figuera.jpg). També s’haurà d’enviar un fitxer de text amb el mateix títol que l’arxiu de la fotografia (seguint l’exemple: ESO12_ Paràboles a la figuera.txt) on hi constarà el nom de l’autor, el títol de la fotografia, el centre i el nivell.

  La data límit de recepció de fotografies serà el 25 d’abril del 2014 a les 24 h.

  3a. fase: El dia 7 de maig un jurat de l’ABEAM determinarà les millors fotografies.

 • El no compliment de les indicacions especificades a les bases comportarà la desqualificació.

 • Tot el material generat pel concurs de fotografia es podrà trobar a la web de l’ABEAM. La utilització didàctica, no comercial, d’aquest material és lliure sempre que s’indiqui el títol i l’autor.

 

Lliurament de premis

El lliurament de premis serà públic i es farà el dijous 15 de maig de 2014, a les 18,30 h, a la sala d’actes de l’Auditori de Caixafòrum de Barcelona, av. Francesc Ferrer i Guàrdia, 6-8. Barcelona.

Tots els finalistes i guanyadors seran obsequiats amb un lot de llibres de l’editorial Barcanova. A més, els guanyadors de cada nivell tindran un premi addicional:

Primer premi: valorat en 100 euros
Segon premi: valorat en 50 euros
Tercer premi: obsequi
Premi del públic: d’entre totes les fotografies premiades pel jurat, el públic assistent al lliurament de premis també donarà el seu veredicte. Aquest premi també tindrà un obsequi.

Durant l’acte es mostraran les fotografies premiades.