Lliurament de Premis 2016

Lliurament de Premis 2016

[satellite gallery=17 auto=on thumbs=on]

El dimarts 31 de maig es van reunir unes 200 persones al CosmoCaixa, Museu de la Ciència de Barcelona entre familiars i professorat de matemàtiques que acompanyaven als 32 finalistes del concurs de Fotografia Matemàtica, nois i noies de primària i secundària de diferents indrets de Catalunya.

L’acte es va iniciar amb les paraules de la Directora General d’Ensenyament Secundària Obligatòria i Batxillerat, la senyora Llobet, que va destacar la participació en aquesta 17a edició d’uns 27.000 participants de 218 centres de primària i secundària. A continuació el senyor Castiella, Gerent de l’IMEB, va destacar la importància d’unir art i matemàtiques a través de la fotografia.

Durant l’acte es va voler compartir amb tothom el Premi «Matemàtiques i Societat 2016» que la Fundació Ferran Sunyer i Balaguer de l’Institut d’Estudis Catalans va atorgar a l’activitat del concurs de Fotografia Matemàtica, el passat mes d’abril dins el cartell dels Premi Sant Jordi 2016. Per aquest motiu el senyor Joandomènech Ros, President de l’IEC, qui va cloure l’acte, va donar importància a les matemàtiques en tots els àmbits de la vida.

Durant la part central de l’acte es van lliurar els accèssits i els premis als finalistes envoltats d’una «festa matemàtica»: cada fotografia era presentada i comentada, fins i tot, algunes prenien vida. Durant la presentació el públic era el veritable protagonista responent les preguntes matemàtiques que les fotografies anaven formulant.

També es va fer el reconeixement al centre INS EL Cairat, d’Esparreguera, per la seva participació al llarg de les diferents edicions i la qualitat de les fotografies presentades.

Finalment es va fer la votació del públic on tots els assistents es van transformar per un moment en «jurat» i van poder copsar la dificultat d’escollir una fotografia entre les finalistes, totes, d’una qualitat excel·lent!

Al llarg de les dues hores que va durar l’acte, tothom va poder gaudir de la bellesa de les Matemàtiques a través de les fotografies que ens aporten una mirada matemàtica del món. Moltes felicitats a tothom!