Lliurament de Premis 2017

El dimarts 30 de maig es van reunir unes 250 persones al CosmoCaixa, Museu de la Ciència de Barcelona entre familiars i professorat de matemàtiques que acompanyaven als 42 finalistes del concurs de Fotografia Matemàtica, nois i noies de primària i secundària de diferents indrets de Catalunya, País Valencià, Illes Balears i Catalunya Nord. Com a novetat en aquesta edició el nombre de premiats ha augmentat ja que han augmentat el nombre de categories: dos categories a primària, dos categories a l’educació secundària, una a l’educació postobligatòria i una per a professorat i personal de centre. I en cada categoria 7 finalistes.

L’acte es va iniciar amb les paraules de la Directora General d’Ensenyament Secundària Obligatòria i Batxillerat, la senyora Llobet, que va destacar la participació en aquesta 18a edició d’uns 27.000 participants de 226 centres de primària i secundària. A continuació el senyor Manel Punsoda, director de Promoció Educativa de l’IMEB, va destacar la importància de l’aprenentatge de les matemàtiques a la nostra societat. Tot seguit, el senyor Eduard Bertrand, President de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya, va donar destacar que la matemàtica i la fotografia tenen molts punts en comú. Va concloure que la fotografia era un mitjà que permetia l’expressió del coneixement matemàtic i per tant molt útil en l’aprenentatge d’aquesta discipina..

Durant la part central de l’acte es van lliurar els accèssits i els premis als finalistes envoltats d’una «festa matemàtica»: cada fotografia era presentada i comentada, fins i tot, algunes prenien vida. Durant la presentació el públic era el veritable protagonista responent les preguntes matemàtiques que les fotografies anaven formulant. També es va fer el reconeixement a l’escola Pegaso de Barcelona, per la seva participació al llarg de les diferents edicions i la qualitat de les fotografies presentades.

Finalment es va fer la votació del públic on tots els assistents es van transformar per un moment en «jurat» i van poder copsar la dificultat d’escollir una fotografia entre les finalistes, totes, d’una qualitat excel·lent!

Al llarg de les dues hores que va durar l’acte, tothom va poder gaudir de la bellesa de les Matemàtiques a través de les fotografies que ens aporten una mirada matemàtica del món

[smartslider3 slider=4]