Moebius té fred

L’objectiu de la proposta és que l’alumnat descobreixi la banda de Moebius i algunes de les seves propietats d’una forma pràctica. Així, es demana que busquin informació sobre aquesta, que la construeixin i que posin a prova la seva intuïció.

Tot i que només s’han proposat alguns experiments amb la cinta, el professorat pot trobar-ne molts més a la xarxa si vol ampliar l’activitat. Per exemple: què passa si, al construir la cinta, fem un gir d’una volta completa a un dels extrems abans d’enganxar-la i després la retallem longitudinalment per la meitat?

A més, també es pot provar a construir dos cors entrellaçats a partir de dues cintes de Moebius enganxades perpendicularment. Aquesta activitat pot ser una excusa per parlar de la cinta de Moebius i fer una activitat diferent per Sant Valentí.

Des del punt de vista del currículum, amb aquesta activitat es treballa sobretot la dimensió de Connexions, ja que es relaciona la cinta de Moebius amb altres disciplines com l’art i l’enginyeria.

Fes clic aquí per descarregar-te tot el material .zip

Aquesta activitat ha estat premiada en el concurs de fotografia matemàtica de l’ABEAM de l’any 2021 en la categoria de professorat.

Títol: Moebius té fred
Autor: Raquel Montañez Fabrés
Categoria: Professorat
Any: (2021) Accèssit
Centre: Institut Salvador Espriu